CatalaCastellaTumblrFaceBook

Celebrem el Dia Internacional de les Persones Grans

Avui, 1 d’octubre es celebra el Dia Internacional de les Persones Grans, proclamat per l’ Assemblea General de Nacions Unides l’any 1990.

  

Amb motiu de la diada, enguany la Fundació Nostra Senyora dels Àngels engega la campanya de comunicació “Tractem bé. Un dia tu també seràs gran” per a sensibilitzar sobre la problemàtica del maltractament a les persones grans, de la qual encara hi ha un important desconeixement a la nostra societat i conscienciar sobre la necessitat de millorar el nostre tracte cap a elles i ells.

 

A través d’aquests cartells la Fundació vol fer visible diferents formes de maltractament a les persones grans: no permetre’ls prendre les seves pròpies decisions, manca de respecte, negligència en la seva cura, abús econòmic o aïllament social.

 

No són les úniques, però creiem que reflecteixen bé la realitat amb la que ens trobem des de la nostra entitat.

 

 

 

                                            

Que totes i tots gaudiu d’un feliç dia de les persones grans!

Dia Mundial contra el maltractament a les persones grans

La Fundació Nostra Senyora dels Àngels s’afegeix a la commemoració del Dia Mundial contra el maltractament a les persones grans

 

L’entitat vol posar l’accent en els diferents tipus de maltractament que es produeixen habitualment

 

A Catalunya hi ha més de 27.000 persones grans en risc de patir maltractaments i dels que es produeixen, només es denuncien un 10% dels casos. Amb l’objectiu de fer visible aquesta problemàtica, que afecta el conjunt de la societat, la Fundació Privada Nostra Senyora dels Àngels s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, que té lloc aquest 15 de juny.

 

Des de l'entitat es vol posar l’accent en els diferents tipus de maltractaments que solen patir les persones grans: no permetre’ls prendre les seves pròpies decisions, manca de respecte, negligència en la seva cura, abús econòmic o aïllament social. 

 

Sota el lema de “Tractem bé”, la Fundació porta a terme un projecte per combatre els maltractaments a les persones grans des de diferents àmbits d’actuació, que compta amb el suport del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

5a Convenció Les veus de les persones grans

Avui i demà es celebra la 5a Convenció Les veus de les persones grans a  l’Auditori AXA, sota el lema “Barcelona, una ciutat per a tota la vida”.

La Convenció Les veus de les persones grans, que té lloc cada 4 anys des del 2003, és el principal espai de participació, debat i reflexió de les persones grans de la ciutat, que organitza l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i promou el Consell Assessor de la Gent Gran. El principal objectiu és fer balanç de la feina feta i formular propostes de futur. Està oberta a la participació de totes les persones de 60 anys i més de la ciutat, així com a professionals, investigadors/es i persones expertes en l’àmbit de l’envelliment.

Aquesta 5a edició ve precedida per un ampli procés participatiu, vehiculat a través de tres fòrums sobre protecció social, cultura de la cura i diversitat i vida quotidiana, que ha comptat amb les aportacions de persones grans dels consells, entitats i equipaments dels districtes.

El contingut que vertebra la 5a Convenció està vinculat a temes clau com la recuperació dels drets socials perduts, l’establiment d’una aliança entre generacions, la lluita contra la solitud no volguda i la difusió dels drets i llibertats de les persones grans, així com el desplegament del Compromís per l’amigabilitat de la ciutat amb les persones grans, en el marc de l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment: una ciutat per a tots els cicles de vida 2018-2030.

 

 

Trobareu més informació a

http://ajuntament.barcelona.cat/gentgran/ca/content/convencio-les-veus-de-les-persones-grans

 

Jornada FNSDA sobre el maltractament a les persones grans

La Fundació Privada Nostra Senyora dels Àngels organitza la jornada "Abordatge del Maltractament a la Gent Gran des de la perspectiva
d’una Entitat Tutelar" per tractar aquesta situació, malauradament, cada cop més present a la nostra societat i al nostre dia a dia com a entitat tutelar de persones grans.

 

La jornada tindrà lloc el proper dijous 28 de febrer de 2019 de 09:00h a 14:00h a l’Auditori Serveis Socials Sant Joan de Déu, carrer Numància 7-13, de Barcelona.

 

Si estás interessada o interessat en assistir a la jornada pots enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

 

Magic Line SJD 2019

Inscripcions obertes a la Magic Line SJD 2019!

Les inscripcions a la Magic Line SJD 2019 ja estan obertes per participar en la mobilització solidària a Barcelona, Mallorca i València.

La Magic Line SJD és una mobilització solidària que organitza l’Obra Social de Sant Joan de Déu. El punt culminant de la mobilització és una caminada per equips i no competitiva, però l’ànima de la mobilització és el repte solidari dels equips, que durant els mesos previs a la caminada organitzen accions de sensibilització i captació de fons. Escoles que fan concerts, empreses que fan esmorzars, famílies que organitzen rifes, amics que venen productes... cada es fan centenars d’accions arreu del territori.

Enguany podreu participar-hi a València el 17 de febrer, a Barcelona el 24 de febrer i/o a Mallorca el 7 d'abril, abans però us heu d'inscriure a magiclineSJD.org. Cal que us inscriviu per equips de 5 a 20 persones i que us poseu el repte solidari que es destinarà íntegrament a projectes socials dels centres de Sant Joan de Déu al territori. Des de l'organització facilitarem materials i productes per facilitar-vos la captació i la sensibilització.

Què necessito per incriure'm a la Magic Line SJD?

Cada ciutat ofereix diversos recorreguts. Consulteu els detalls de cada caminada per a saber-ne els detalls de quilometratge i desnivell.

ML València
ML Barcelona
ML Mallorca

Les inscripcions funcionen per recorreguts, és a dir, cada recorregut té unes places limitades i les inscripcions al recorregut es tancaran una vegada aquestes s’hagin omplert. Així doncs, atents al marcador! Si no s’omplen les places, les inscripcions a tots els recorreguts es tancaran el dia 6 de febrer en el cas de València, el dia 13 de febrer a Barcelona i el 27 de març pel que fa a Mallorca.

 

Destí dels fons

Gràcies al suport de més de 200 empreses i institucions col·laboradores, el 100% dels fons recaptats pels equips de la Magic Line SJD es destinen a programes socials per a cuidar a persones en situació de vulnerabilitat del territori de cada caminada.

Des del 2014 la Magic Line SJD ha permès destinar 1.200.000€ a finançar programes de suport a infants, adults i persones grans que atenem als centres de Sant Joan de Déu i entitats socials properes. Aquí i arreu del món.

LLAR. Oferir pisos amb acompanyament psico social a famílies amb pocs recursos, a persones en situació de sense llar, a joves migrants i a persones que demanen refugi.

OCUPACIÓ. Acompanyar en el procés de recerca de feina a persones amb trastorn mental, amb discapacitat i en situació de sense llar.

SALUT. Cuidar les persones que atenem més enllà de l'assistència bàsica, donant-los petits ajuts econòmics si ho requereixen, teràpies parassistencials com musicoteràpia, teràpies amb animals o horticultura i invertint en la cura del futur amb projectes de recerca social i biomèdica.

COOPERACIÓ INTERNACIONAL. Facilitar l'atenció a països en desenvolupament fent acompanyament entre professionals i aportant alguns materials especialitzats.

http://www.magiclinesjd.org/ca/a_qui_ajudem

 

Facebook

Amb la col·laboració de