CatalaCastellaTumblrFaceBook

Fusió de la Fundació Germà Tomàs Canet i la Fundació Nostra Sra. dels Àngels

 

El 18 de juny es va materialitzar l’elevació a públic de l’acord de fusió entre les Fundacions de l’Ordre Hospitalari de Sant Joan de Déu Fundació Germà Tomàs Canet i Fundació Nostra Sra. dels Àngels.

 

Salvador Maneu, president d’ambdues entitats, acompanyat per les secretàries dels respectius Patronats, Rosaura Julián i Elena de Haro, ha signat davant notari l’escriptura pública de fusió que ha consistit en l’absorció de la Fundació Nostra Sra. dels Àngels per part de la Fundació Germà Tomàs Canet, com entitat resultant.

 

Amb això, s’arriba al final d’un procés iniciat fa un any i que culminarà amb el dipòsit al Registre de Fundacions de l’Escriptura signada per a la seva inscripció, en compliment amb lo establert en el Llibre Tercer del Codi Civil de Catalunya.

 

Seguim acompanyant a les persones en situació de vulnerabilitat més enfortides que mai.

 

Celebrem el Dia Internacional de les Persones Grans

Avui, 1 d’octubre es celebra el Dia Internacional de les Persones Grans, proclamat per l’ Assemblea General de Nacions Unides l’any 1990.

  

Amb motiu de la diada, enguany la Fundació Nostra Senyora dels Àngels engega la campanya de comunicació “Tractem bé. Un dia tu també seràs gran” per a sensibilitzar sobre la problemàtica del maltractament a les persones grans, de la qual encara hi ha un important desconeixement a la nostra societat i conscienciar sobre la necessitat de millorar el nostre tracte cap a elles i ells.

 

A través d’aquests cartells la Fundació vol fer visible diferents formes de maltractament a les persones grans: no permetre’ls prendre les seves pròpies decisions, manca de respecte, negligència en la seva cura, abús econòmic o aïllament social.

 

No són les úniques, però creiem que reflecteixen bé la realitat amb la que ens trobem des de la nostra entitat.

 

 

 

                                            

Que totes i tots gaudiu d’un feliç dia de les persones grans!

Dia Mundial contra el maltractament a les persones grans

La Fundació Nostra Senyora dels Àngels s’afegeix a la commemoració del Dia Mundial contra el maltractament a les persones grans

 

L’entitat vol posar l’accent en els diferents tipus de maltractament que es produeixen habitualment

 

A Catalunya hi ha més de 27.000 persones grans en risc de patir maltractaments i dels que es produeixen, només es denuncien un 10% dels casos. Amb l’objectiu de fer visible aquesta problemàtica, que afecta el conjunt de la societat, la Fundació Privada Nostra Senyora dels Àngels s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, que té lloc aquest 15 de juny.

 

Des de l'entitat es vol posar l’accent en els diferents tipus de maltractaments que solen patir les persones grans: no permetre’ls prendre les seves pròpies decisions, manca de respecte, negligència en la seva cura, abús econòmic o aïllament social. 

 

Sota el lema de “Tractem bé”, la Fundació porta a terme un projecte per combatre els maltractaments a les persones grans des de diferents àmbits d’actuació, que compta amb el suport del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

5a Convenció Les veus de les persones grans

Avui i demà es celebra la 5a Convenció Les veus de les persones grans a  l’Auditori AXA, sota el lema “Barcelona, una ciutat per a tota la vida”.

La Convenció Les veus de les persones grans, que té lloc cada 4 anys des del 2003, és el principal espai de participació, debat i reflexió de les persones grans de la ciutat, que organitza l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i promou el Consell Assessor de la Gent Gran. El principal objectiu és fer balanç de la feina feta i formular propostes de futur. Està oberta a la participació de totes les persones de 60 anys i més de la ciutat, així com a professionals, investigadors/es i persones expertes en l’àmbit de l’envelliment.

Aquesta 5a edició ve precedida per un ampli procés participatiu, vehiculat a través de tres fòrums sobre protecció social, cultura de la cura i diversitat i vida quotidiana, que ha comptat amb les aportacions de persones grans dels consells, entitats i equipaments dels districtes.

El contingut que vertebra la 5a Convenció està vinculat a temes clau com la recuperació dels drets socials perduts, l’establiment d’una aliança entre generacions, la lluita contra la solitud no volguda i la difusió dels drets i llibertats de les persones grans, així com el desplegament del Compromís per l’amigabilitat de la ciutat amb les persones grans, en el marc de l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment: una ciutat per a tots els cicles de vida 2018-2030.

 

 

Trobareu més informació a

http://ajuntament.barcelona.cat/gentgran/ca/content/convencio-les-veus-de-les-persones-grans

 

Jornada FNSDA sobre el maltractament a les persones grans

La Fundació Privada Nostra Senyora dels Àngels organitza la jornada "Abordatge del Maltractament a la Gent Gran des de la perspectiva
d’una Entitat Tutelar" per tractar aquesta situació, malauradament, cada cop més present a la nostra societat i al nostre dia a dia com a entitat tutelar de persones grans.

 

La jornada tindrà lloc el proper dijous 28 de febrer de 2019 de 09:00h a 14:00h a l’Auditori Serveis Socials Sant Joan de Déu, carrer Numància 7-13, de Barcelona.

 

Si estás interessada o interessat en assistir a la jornada pots enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

 

Facebook

Amb la col·laboració de